Reizigersadvies

ReizigersadviesAls u op vakantie gaat, kan het raadzaam zijn om van te voren te kijken of u vaccinaties en/of malariatabletten nodig heeft. Dit om u zo goed mogelijk te beschermen tegen ziektes die in sommige landen voorkomen.
Het is daarom verstandig om 4 tot 6 weken voordat u op vakantie gaat een reisadvies op te laten stellen. Bij uw de apotheek kunnen ze u hierbij helpen. U moet dan een vragenlijst invullen om een zo goed mogelijk reisadvies te geven. In de vragenlijst wordt onder andere gevraagd; waar de reis naartoe gaat en wat reisroute is. Ook wordt er gekeken naar eventuele eerdere vaccinaties, naar uw gezondheid en uw medicatiegebruik.
Als het reisadvies gemaakt is krijgen wij daar bericht over van de apotheek. Uw huisarts kijkt dit advies na en maakt dan de benodigde recepten klaar. U kunt dan de recepten ophalen op de praktijk en de vaccinaties gaan halen bij uw apotheek. Samen maken we dan een afspraak om te vaccineren voor u op vakantie gaat.

Er zijn wel kosten verbonden aan het geven van reisadvies en de reisvaccinaties. De kosten voor de praktijk zijn €27,36, per persoon. Dit kunt u betalen als u de recepten op de praktijk komt ophalen, contant of overmaken op onze bank- rekening. Bij de apotheek betaald u de kosten voor de vaccinaties.

Voor meer info kunt u terecht bij:
www.apotheekhaagsebeemden.nl