Samenwerking Huisartsenpraktijk Thuisdok en Zorggroep HZG Breda

Sluiting Co-Med praktijk: Huisartsen Zorggroep Breda garandeert goede toegankelijke huisartsenzorg

De media berichten dat alle Co-Med praktijken voorlopig gesloten zijn en dat een bandje verwijst naar een website van de zorgverzekeraars. Die hebben een landelijke service ingeschakeld om alleen de hoogstnodige zorg te coördineren.

De bijna negentig huisartsen verenigd in Huisartsen Zorggroep Breda hebben voor dit soort situaties al veel langer in Breda zelf opvang en een duurzame oplossing van volledige huisartsenzorg voor patiënten gerealiseerd via hun gezamenlijke extra praktijk Thuisdok.

Zodra Co-Med definitief haar praktijk sluit en de betreffende praktijkruimten beschikbaar komen, zorgt Huisartsen Zorggroep Breda ervoor dat daar huisartsen praktijk gaan houden. Patiënten die zich nu inschrijven op Thuisdok.nl kunnen als zij dat willen daar naartoe verwezen worden, zodat zij over een aantal maanden weer een reguliere vaste huisarts en praktijk kunnen hebben als zij dat dan wensen.

Thuisdok garandeert dat patiënten direct digitaal en wanneer nodig dezelfde dag fysiek een afspraak krijgen in een praktijk in Breda. Thuisdok is ook aangesloten bij de Huisartsenspoedpost Breda voor spoedzorg in de avond, nacht en weekenden.       

Bredere en eerdere noodzaak voor tijdelijke opvang

Zoals in veel Nederlandse regio’s zijn de meeste huisartspraktijken in Breda en omstreken overvol en hanteren zij een patiëntenstop door de toegenomen zorgvraag. Ook voor inwoners die in hun wijk niet bij een huisartsenpraktijk kunnen worden ingeschreven omdat daar alle praktijken dicht zijn voor inschrijving, hebben huisartsen van Huisartsen Zorggroep Breda twee jaar geleden een oplossing bedacht om snelle en goede huisartsenzorg te leveren. Toen is Thuisdok ontstaan.

Onze oplossing: een extra gezamenlijke praktijk

Thuisdok heeft zich in een eerdere crisis bewezen door de plotseling ontstane zorgvraag voor de Oekraïense vluchtelingen te regelen in de stad. En Thuisdok is er nu ook voor de opvang van Bredase inwoners die niet meer terecht kunnen bij Co-Med voor huisartsenzorg.

Thuisdok is een duurzame oplossing om patiënten op te vangen en hen onmiddellijk te voorzien van de benodigde huisartsenzorg. Het Thuisdokteam dat gevestigd is in Gezondheidscentrum Haagse Beemden bepaalt en beoordeelt de zorgvraag digitaal en maakt indien nodig dezelfde dag een afspraak bij één van onze huisartsen in één van de aangesloten praktijken in Breda. Deze aanpak onderstreept onze toewijding aan het bieden van hoogwaardige en toegankelijke huisartsenzorg: Daarbij houden de Bredase huisartsen de huisartsenzorg volledig in eigen beheer zonder externe commerciële partijen en belangen.

Ruimte voor nieuwe jonge huisartsen

In veel wijken in Breda (zoals de Haagse Beemden) is gebrek aan geschikte praktijkruimte. Dit verergert met alle nieuwbouw in de stad. De praktijkruimtes die Co-Med nu bezet in De Donk en De Kroeten zijn nodig om daar nieuwe jonge huisartsenpraktijk te gaan laten houden. Hier wordt door Huisartsen Zorggroep Breda hard aan gewerkt, maar zal nog enige maanden duren als Co-Med definitief gestopt is.

Patiënten die zich bij Thuisdok hebben ingeschreven kunnen op termijn een soepele overstap maken naar die praktijken als zij dat willen met hun volledige medische geschiedenis en gegevens.

Oproep aan patiënten van Co-Med in Breda

Beste patiënten van de praktijk van Co-Med in Breda,

Als u voor een dichte deur staat in de komende dagen of weken en u zorg nodig heeft, dan staan de huisartsen van Huisartsen Zorggroep Breda klaar om u te helpen en de huisartsenzorg meteen te leveren.

Wij willen u vragen niet alle praktijken zelf te gaan bellen, maar in te schrijven via de website van Thuisdok.nl. U kunt natuurlijk ook persoonlijk langskomen bij de inschrijfbalie in Gezondheidscentrum Haagse Beemden (Hondsdonk 58). Wij garanderen dat u over kan stappen naar een reguliere praktijk in uw buurt zodra daar ruimte is. Daar gaan en staan wij samen voor!

Met vriendelijke groet,

De huisartsen van Huisartsen Zorggroep Breda

 

Thuisdok

HZG Breda